torsdag den 23. februar 2012

Verdens bedste suppe!

Det er denne porresuppe. Den er nem, og utroligt lækker - især med de ændringer vi har lavet i forhold til den oprindelige opskrift. Ja det er jo så vores mening :-p

Til 4. pers.
5 porrer
40 gram smør og 2 spsk god olie
1 l kyllingebouillon
100 gram flødeost naturel (vi bruger 125 gram hvidsløgs flødeost)
3 dl fløde (vi bruger 2,5 dl mad-fløde)

Porrerne renses og skæres i tynde skiver.
Steg dem klare ved svag varme, de må gerne blive gyldne.

Tilsæt bouillon og lad suppen koge op.
Hold den ved svag varme og tilsæt ost og fløde.
Lad osten smelte.
Smag til med salt og peber.

Nu stopper vi så op og serverer suppen med bacon
(eller blåmuslinger eller kammuslinger hvis det skal være ekstra lækkert) og i dag med de lækre gulerodsmuffins.


Men den oprindelige opskrift fortsætter:
kom suppen i 4 skåle (løveskåle) der kan tåle ovn. Her er det vigtigt, at suppen ikke koger.
Kom et låg af butterdej henover og tryk det godt fast. Det pensles med æg.
Bages ved 210 grader i ca. 12 min til lågene er flot gyldne.


Det gør vi også gerne, men så er det altså weekend mad og præsenteres således som forretten. Den er utroligt flot og velsmagende, men også meget meget mild i den oprindelige form, derfor er vi begyndt at bruge hvidløgsost - det giver lige lidt ekstra!

2 kommentarer:

  1. Elsker porresuppe! men skal da lige prøve med din opskrift - har ikke prøvet med flødeost før.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er også virkeligt lækkert! Jeg synes det giver retten noget ekstra med flødeosten, og især efter vi er begyndt at bruge hvidløgsost - så får suppen mere smag.

      Jeg håber du/vil nyde den.

      Mette

      Slet