onsdag den 29. februar 2012

Bøf Stepganoff - en rigtig vinterret

Så den var jo passende at afslutte vinteren med, og så er det så bare så varmt, at en tur på mongolian barbecue virkeligt lokker. Men NEJ ikke i dag!

Min opskrift på bøf stroganoff er denne:
600 gram oksekød i strimler
To løg i små tern
Olie og lidt smør til stegning
Salt og peber
2 peberfrugter
4 mellemstore gulerødder
1 tsk paprika
1 tsk masala
1 tsk graram
En dåse tomatpuré
1 spsk æblecidereddike
3 dl okseboullion
2 1/2 fløde

Brun kødet ved høj varme og krydr med salt og peber. Læg kødet til side.

Pil løgene og skær dem i små tern. Steg dem gyldne og tilsæt gulerødder skåret i skiver.

Lad det stege et øjeblik og tilsæt så tomatpuré, paprika og æblecidereddike. Rør rundt og lad det stege i et par min og tilsæt så kødet og boullionen.

Bring retten i kog og lad den simre i godt en time til kødet er godt mørt.

Tilsæt fløden og smag retten til.

Skær peberfrugter i grove tern og tilsæt dem til retten, så de stadigvæk bevarer sprødheden.

Server med kartoffelmos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar