torsdag den 9. februar 2012

Fyldte peberfrugter - uhm!

Det er en ret vi er blevet ret glade for herhjemme.

Man tager...
4 røde peberfrugter
Noget gammelt brød (svarende til et rundstykke)
2 løg
2 hvidløg
50 gram bacon
400 gram hakket svinekød
2 æg
salt
peber
paprika
tørret merian (jeg brugte 5 krydderi)
olivenolie
en dåse hakkede tomater
lidt sukker

sæt ovenen på 200 grader.
Peberfrugter skylles, og toppen skæres af - kerner og ribber skæres væk.
Brødet lægges i blød i vand (det er lige gyldigt hvor meget, bare det dækker brødet)
løg og hvidløg hakkes fint og baconen skæres i små tern.

kød, bacon, halvdelen af løget og hvidløget, samt brødet (hvor vandet er presset ud af) blandes i en skål sammen med æg og krydderier.
Når det er blandet godt, fyldes det i peberfrugterne og låget sættes på.

Resten af løg og hvidløg steges let på en pande, tomaterne tilsættes sammen med sukker og krydderier. lad det koges lidt og hæld det så i et ovnfast fad.

Peberfrugterne sættes i fadet, og det hele smækkes i ovnen i mindst 40 min, gerne 50.

Server med ris.

Datteren kan ikke så godt lide varme grønsager, så efter tomaten havde været på panden stegte jeg hendes kød - det fik en skøn tomat eftersmag, og gav ide til nogle anderledes frikadeller!

Babyen som i dag er 6 mdr, nød en kartoffel, lidt havregrød, gulerødder og en halv fisk - Det hele gled ned, dygtig dreng!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det er det bestemt :-D

      Røde peberfrugter giver retten sødme, grønne gør den mere frisk.

      Slet