lørdag den 24. marts 2012

Skøn fasansuppe, som svigermor laver den

Til 6 personer. 

1 fasan
1 stor gulerod
2 løg
2 fed hvidløg
1/2 selleri i tern
1 1/2 spsk smør
1 1/2 spsk olie
1 lille kvist frisk timian
1 lille kvist frisk rosmarin
1/2 tsk friskkværnet peber
1 dl tomatpuré
ca 2 l lys boullion
1 1/4 dl piskefløde
1/2 dl sherry eller madeira

Gør fasanen i stand (renses osv).
Skræl gulerod og selleri og skær det i små tern, pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. 
Svits grønsager i sydende olie og smør i en stor gryde i 5 min
Tilsæt krydderier, tomatpuré og fasan og lad det stå yderligere 10 min ved jævn varme
Hæld boullionen vedtog lad suppen koge stille og roligt i 45 min
Tag fasanen op og skær og pil kødet fra benene. Del kødet i små stykker
Si suppen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt piskefløde og sherry
Smag suppen til med salt og varm kødet i suppen

Server med flute. 





Man kan med fordel lave selve suppen dagen før, så skal fløde og sherry først tilsættes når suppen varmes op dagen efter. Min svigermor putter friske grønsager i, det giver suppen lidt ekstra fylde.


Den kan holde sig 3 mdr i fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar