mandag den 5. marts 2012

Italienske kødboller - mmmm

Det er blandt favoritterne herhjemme. Vi har mange opskrifter, på italienske kødboller, og har efterhånden vores helt egen variant, som er en Jamie Oliver inspiration.

Kødbollerne:
1 fed hvidløg
12 tuc kiks
1 spiseskefuld sennep
500 gram hakket okse
1 stor reven gulerod
Tørret oregano
2 æg
Salt og peber

Tomatsauce:
Frisk basilikum
1 fed hvidløg
To løg
1 dåse hakkede tomater
2 spsk balsamico

Spagetti og parmesan

Hvidløg rives, kiksene knuses fint og det kommes i en skål med sennep, kød, oregano, æg, salt og peber.

Mos farsen med hænderne så den får en jævn konsistens.

Tril små kødboller med hænderne og læg dem på en varm pande med olivenolie på.

Put vand i en gryde til spagetti og kog den efter anvisning på pakken.


Imens kødbollerne steger ved middel varme, pilles de store blade af basilikummen. Løg og hvidløg snittes fint og steges gyldne i en pande. Basilikummen kommes i og det vendes rundt. Kom tomater og balsamico i og smag til med salt og peber.

Når saucen er kogt op hældes den over kødbollerne og det simrer færdigt sammen.

Mums siger vi!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar