Den opskrift jeg har brugt er denne:
Rugbrød uden surdej.
50 g gær
1 liter vand
2 spsk. salt
1½ spsk. sirup
100 g. solsikkekerner
100 g. græskarkerner
150. fuldkornsmel
800 g groft rugmel (ca. 13 dl.)
200 g hvedemel (3½ dl.)
Til pensling:
kaffe
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen undtagen hvedemel. Lad blandingen hæve tildækket 1 time. Ælt hvedemelet i. Del dejen i to portioner og form dem til brød. Kom dem i smurte bageforme, 1½ liter hver. Sæt brødene til hævning i ca. 2½ time. Bag ved 185 – 190 grader i 1 ¼ time. Tag brødene ud af formene, straks efter de er bagte, og læg et rent viskestykke omkring. Skær først af dem næste dag.
Opskriften er min version af denne: http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page735.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar