torsdag den 23. september 2010

Sådan et arbejde

Det tager jo vildt meget af ens tid! Pyyyh nogle ting skal koordineres for at jeg når det hele. Idag var det afhentning af mad til hunden, hente barn og aflevere bil til manden, som skulle klares på en og samme tid! Men vi nåede det, og fik også leget sammen hunden, Viktoria og jeg, og lavet aftensmad + gemt til fryser til en danse onsdag.

Men nu er der tid til afslapning, jeg overvejer at en del af denne aften skal bruges på at strikke. Jeg har strikket til fjernsyns kigning de sidste par dage, og er nået et godt stykke på min vest, men Viktorias kjole den har lidt under den manglende tid. Men jeg glæder mig meget til at have tid til den flotte kjole. Måske søndag aften?

Nyt-arbejdstrætheden værker ikke så meget i denne uge, og jeg har fået trænet onsdag - jeg elsker min lille midt i ugen træningstid, også selvom det blot er 30 min på en maskine og bagefter udstrækningsøvelser som jeg gør meget af, på grund af min ryg og læn, som ellers klager sig.

fredag den 17. september 2010

Stilhed...

Det har vist været bloggens ordlyd i denne uge. Eller måske skal træthed være det anvendte ord, for træt er hvad jeg har været!

Jeg startede i jobtilbud/løntilskudsjob i mandags, og jeg er super glad for det! Gode kollegaer, spændende opgaver og skønt sted at være! Alt er faktisk godt, på nær det faktum, at det jo er løntilskud. dvs, at jeg får hverken mere eller mindre end hvad jeg gjorde som dagpenge modtager - Men vender man glasset om, så får jeg jo mere, mere erfaring, flere referencer, styrkede kompetencer, nye IT kendskaber, og ikke mindst kollegaer!

Jeg føler mig heldig ved dette job, og bryder mig meget lidt om, at jeg SKAL - uden mulighed for at sige nej tak, søge andre job. Dvs. at jeg udover at passe mit arbejde, skal bruge tid og kræfter på at overholde regeringens ledighedskrav. Velkommen til virkeligheden x2!

Så pt. befinder bloggen sig i stilhedens av, mens jeg jobber den, og når overskuddet kommer igen, så blogges der i hverdagen igen, indtil videre må i vente på weekenderne.

lørdag den 11. september 2010

lørdagshygge!

Jeg elsker lørdage! Man kan sove længe hvis man gider, eller stå tidligt op og have huset for sig selv, mens de andre sover længe. Det er skønt uanset! Lørdagsygge er også rundstykker og blødkogte æg - eller der er weekendhygge, og noget så rart at have tid til!

En anden ting der er skønt ved lørdage, er madplanen! vi kører spareuge i den kommende uge, og har sat os for at leve så billigt som muligt! Det kan lade sig gøre med et stort forråd og en fryser! og jeg har en fyldt en af slagsen, så hvorfor ikke! Når jeg laver mine madplaner, skriver jeg først dagene ned, og tænker så over vad vi skal i løbet af ugen - er der dage hvor vi har mere travlt end andre - Her er det onsdag, for der går Viktoria til dans!

Ugens mad bliver skrevet ned, basal indkøbene kommer på en anden liste, feks. er frugt, mælk og rugbrød altid på vores indkøbsliste. Bagefter skriver jeg det ned vi skal have til aftensmaden, og nogle små ting vi mangler - og så kigger jeg tilbudsaviser! Det er også lørdagshygge herhjemme. God musik, og kaffe ved spisebordet! Se - der er da smart, eller EJ det mangle vi (som kaffen der er på bud i bilka i den kommende uge)


Bagefter hygger vi med andre ting. I dag er der lavet dej til boller, og klippet i afdækningspapir, som Viktoria tegnede på en regnvejrsdag i sommers.


De udklippede stykker er kommet i "glas" og ramme (dem fra Ikea) og skal hænges op på hendes værelse! Så kan hun selv nyde sine kreationer, og en anden dag kan der blive tegnet nye mennesker eller dyr eller hvad hun lyster - så kan de komme i rammerne istedet.
REN hygge!

torsdag den 9. september 2010

Efterårstanker

Det er det altså, når det blæser som det gør nu! En god tur iført gummistøvler, vest og et tørklæde, og så hjem til varm suppe og brød! Det er planen for vores eftermiddag. Jeg har end ikke spurgt manden om hans mening, han kan tage med eller ej!

Men min datter, hun vil elske turen. Især hvis vi tager en pose med og leder efter nødder - eller bare en tur op i brombærkrattet. Der skal ikke meget til at gøre en 4-årig glad, træt og mæt! For suppe er også noget for hende, og så er det jo heldigt at sådan en omgang kan spises to dage i træk!

September og ja resten af efteråret er bare suppevejr! Så vi har - eller jeg har - indført en suppedag i madplanen, i denne uge var det oksekødssuppe kogt i evigheder. Ben og bryststykke + masser af grønsager! MUMS!

Nødder har vi allerede samlet lidt af, de modner nu, og jeg synes det er hyggeligt at have!

onsdag den 8. september 2010

Jeg leder efter opskrifter!

Ikke på mad! men på en strikket kjole til min datter. Jeg lavede en til mig selv her i sommers, og den har un forelsket sig inderligt i. Hun har bedt om, at jeg strikker en kjole til hende. Så som lovet er jeg gået igang med at finde et mønster, men der er bare ingen der hitter rigtigt hos den unge dame, så hjælp!

Gerne bare med link, så vi kan kigge billeder sammen, hende og jeg.

søndag den 5. september 2010

oprydningstid.

Efteråret er ovre os! Det er koldere om morgenen, og koldt om aftenen, men derfor kan man alligevel godt sidde udenfor om aftenen iført sin sovepose og kigge ind i et bål, sammen med gode venner! Sådan en aften havde vi i går.

Gode venner, god mad, god øl og god vin! - det blev det hyggelig snobrødsbagning efter middagen og snak og fis og ballade omkring bålsted og bål. Super fornemmelse i kroppen i dag!

Dagen i dag har stået i oprydningens tegn - både fra i går. 8 mennesker til spisning giver alligevel til opvask og oprydning! men også i nogle af gemmerne. Viktorias tøj er blevet sorteret, så vi har lidt str. 4 års småfolk bluser til salg snart. Resten er lagt pænt på plads igen, og sommertøjet er kommet længere væk. Desuden er der blevet sorteret i billerne på min computer. Der er blevet slettet, og oprettet mapper og flyttet over på den ekstrerne disk og brændt cd'er!

Fryseren har også gennemgået en oprydning. Jeg henter en ny kødpakke i morgen, så der er gjort plads i fryseren til det nye kød, og indkøbt billige bornholmer kyllinger til efterårsmad! Al indholdet i fryseren er listet op i et dokument, så jeg nemmere kan finde ud af hvad vi har, og finde på godt aftensmad til mine madplaner!

Nu vi går efteråret i møde, er der udover en ugentlig fiskedag, afsat en dag til suppe, på den måde håber vi på at slagterens månedspakke kan holde 4 mdr. for os, så næste kødindkøb først er i det nye år.

torsdag den 2. september 2010

Sommetider ER man bare den heldige kartoffel!

og denne gang var det mig! Onsdag morgen var jeg til jobsamtale, og ved middagstid blev jeg ringet op, at jobbet var mit, hvis jeg ville have det! Det ville jeg selvfølgelig! Der er så mange erfaringsmuligheder i dette job, og selve jobbeskrivelsen var super spændende, jeg vil nyde at være der!

Ellers har vi brugt dagene på at bytte gaver og få de nye på plads! Det har været et par skønne dage! Manden og barnet tog med til jobsamatalen, og var udenfor imens og bagefter tog vi en tur til vandet og forsøgte at fange krabber - men vi fik mest tang og vand i gummistøvlerne. Men hyggen ved det hele, var hele turen værd!

min datter som er 4, er begyndt til dans, så iført tylskørt, T-shirt, leggins og gymnastiksko - alt i lyserødt - drog vi til dans med FMudstyret denne gang. Og sikken en forskel fra sidst! Hun var meget mere med, og hun bad selvom, at vi husker den til næste gang.

Onsdag var nu en ret god dag!