tirsdag den 31. august 2010

Så skete det!

Jeg har fået nyt navn, så nu passer bloggens navn til mit :-D

Vi blev gift i lørdags, på en meget smuk dag, hvor alt bare gik som det skulle. Vi er stadigvæk ved at fordøje alle oplevelserne, og jeg er ved at skrive dem ned, så vi kan huske dagen. Men tænk sig at være nogens kone ♥♥♥ Hvor heldig kan man være!

Min kjole var fantastisk, bilen vi blev kørt i var fantastisk, kro'en og ikke mindst maden var fantastisk! STOR ros til Sortebro Kro! Tænk at lave så god mad! og så smukt anrettet. Alting kørte på skinner derude, et fantastisk sted at holde fest!

Vi fik taget billeder af en fotograf tilknyttet http://www.voresstoredag.dk/ de kan bestemt anbefales! Vore fotograf var proffesionel og god til at finde den rette stemning til vores billeder! vi glæder os meget til at se dem!

Dagen som simpelthen var perfekt, blev afsluttet med en gave fra vores forældre! de havde bestilt et suite til os på Plaza Hotel i Odense, og det var skønt at tage derind og overnatte.  Dagen efter kom en del af vores familier ind til os og overraskede os med brunch. Det var en skøn afslutning på dagen!

Desværre har jeg endnu ingen billeder at vise, men det er helt sikkert, at dagen var alt vi ønskede os og mere til!

torsdag den 26. august 2010

Uh så er det jo snart!

Jeg skal giftes, har jeg nævnt det?

Nå, men det skal jeg! dagen efter i morgen, som så er en lørdag. Vi har bestilt nogen sol, og ca. 20 grader, det ser ud til at holde stik. Helst ikke 30 grader her, da jeg så dør af varme i min fine kjole. Alt er på plads efterhånden, der mangler lige at bliv øvet brudevals en gang eller to mere, men så er det det. Desuden mangler jeg at få ordnet mine tånegle, som skal have knaldrød neglelak på! Det er jo kærlighed, så selvfølgelig, ikke?!

Men ellers er vi klar, og regner med gæster i morgen, gæster lørdag og brunch søndag - DET er et ordenligt bryllup! I morgen gælder det æresporten. Vi er jo fynbo'er, så det er æresport på fyn'sk maaanér og dermed æresport ved brylluppet og med spisning bagefter! Vi har købt os fattige i pølser og brød, og skal ud efter flere i morgen, bare for at være på den sikre side! for der kan jo komme alt mellem 10 og 60 mennesker i morgen, jamen dog!

Men ellers er vi klar, jeg har fået ordnet negle på hænderne, og de er noget så fine!

De er fine ikke? Sådan noglet gele der er puttet på mine egne negle, og med blomster på et par af dem. Jeg håber bare at disse blomster passer i farven, til dem manden har fået i brudebuketten

onsdag den 25. august 2010

Det er nu hyggeligt

Når man sidder med tæppet over sig, har fået kaffen serveret - ja ja, jeg får kaffen serveret hver morgen. Når manden skal på arbejde er det i en termokande, men i weekend og ved ferie, så kommer han med en kop til mig! - at kunne kigge på sin fine stue, og mærke varmen fra brændeovnen.

Der er godt gang i den nu, nok især fordi det stormer udenfor. Mit ene trompettræ er helt stakkels! Det er næsten ved at knække på grund af vinden som kommer stik vest, og på grund af markerne kan få god fart på ned til vores lille hus. Det er det eneste af vores fire små træer som har det hårdt, æbletræet og blommetræet klarer sig så fint, på trods af, at de er små, og det sidste trompettræ svajer ikke så voldsomt! Jeg tænker, at det er den store krone på trompettræet som gør det udsat for vinden.
Som I kan se, så har vi haft det støttet, men selv ikke strips kunne holde til blæsten! Vi er som I næsten kan se igang med at omlægge haven en smule. Jeg er blevet træt af bedet ved stenkanten, så det skal omlægges til græs. Jeg er igang, men ikke nået videre end til at flytte de enkelte sten I kan se er flyttet. Derudover mangler vi et enkelt trin til vore trappe.

Men først skal vi vi liiige have overstået den der lille fest på lørdag

søndag den 22. august 2010

FÆRDIG! altså næsten!

Sådan. På en lille uge og med en fantastisk polterabend, hele lørdagen så vi har været kvæstede i dag, sådan ind i mellem, ja så er vi næsten færdige med at lave køkkenet om! Al madplan blev tilside sat af regnvejr og dovenskab. Ingen af os magtede at tænde grillen kl. 18 - efter at have knoklet hele dagen, så i sidste uge stod i rugbrødets tegn!

Sådan så det ud mandag morgen:
                                                                      Sådan så det ud i dag, søndag aften.  


Forskellen er til at få øje på ikke! Køkkenet er flyttet lidt over en meter, så det er blevet en meter kortere. Kogepladen er flytten hen hvor ovnen stod før, og vi har fået ekstra skuffesektioner - en på 40 cm med 3 skuffer og så ovnskabet med 2 skuffer. Så jeg har SÅ meget plads til mine ting, og jeg elsker det!

Polterabend var en forrygende oplevelse, og jeg er yderst taknemlig overfor de piger, som tog sig tid til at få det hele til at falde i hak, og endda fandt på ting der var lige i min ånd! Brunch med pandekager og frugt - Besøg på møntnergården i Odense, spise på en skøn cafe, besøg på blomsterfestivalen i Odense centrum og bowling om aftenen. Perfekt for mig!

tirsdag den 17. august 2010

Bøger - læse - historie

Jeg indrømmer det gerne. Jeg ELSKER at læse, tykke bøger, og gerne i laaaange serier, skal det være det allerbedste, så skal jeg have fat i historiske romaner. Uh altså, sådan en fortælling om Elisabeth I af England, og hendes mor, og Katarina af Aragonien, der var Henrik 8's hustru. en anden genial historisk romanserie, er  som dem Bernard Cornwell skriver, dem om Uthred, som handler om vikingernes invasion af England i slut 800-tallet. Det lyder helt som om jeg har en forkærlighed for engelsk historie, og det er har jeg ikke, jeg har bare svært ved at læse mange af de historiske romaner der findes om f.eks. dansk historie. Tit er det tungt at læse, fordi forfatteren bruger et gammelt og tungt sprog - så kan jeg lige så godt begrave mig i Danmarks Riges Breve eller andet kildemateriale, eller læse faglitteratur. Ja jeg er bare fagsnob på det punkt.

En anden Cornwell serie handler om Athur, Merlin og hele myten om sværet i stenen. Den skal jeg da igang med skal jeg! Den første i rækken hedder Vinterkongen og er bestilt på biblioteket, jeg skal bare have tid til at hente den!

+ så er jeg igang med Sandemo serien. Let læselig synes jeg er kendetegnende for dem, men det er skønt lige at sluge 250 sider på en eftermiddag, og så vide at man mangler 20 bøger før man er igennem dem alle.

Læser du bøger?

strikkerier

Ja, jeg strikker jo, og jeg elsker det! Det er skønt at sidde med om aftenen, mens fjernsynet kører, for man kan snakke imens og kigge tv - næsten hele tiden.

Jeg er netop blevet færdig med en "vest"/top til Viktoria til når det bliver koldere. Jeg har haft lavet en for et stykke tid siden i restegarn, som ses bag den nye.

Begge hitter, det er jo pigefarver! Men personligt kan jeg bedst lide den røde - den sidder bedre på hende, da afslutningen er blevet pænere! Der er ikke riller øverst på den i restegarn.
Toppen er lavet i alm. bomuldsgarn, og strikket på rundpind 2½ ved ærme på mønsteret starter man med at slå masker op til ærmegab, det er ikke det nemmeste jeg har prøvet, det er bestemt ikke nemmere at jeg er venstrehåndet, så derfor laver vrangopslag, det skal jeg så lige huske på en anden gang.

- opskrift og diagram kan findes på Familiejournalens hjemmeside, her: http://www.familiejournal.dk/Handarbejde/Strik%20til%20born/2008_38_Lunt%20til%20lillepigen.aspx

Det fine mønster øverst på toppen har jeg tænkt mig at bruge til et sjal til mig selv.

mandag den 16. august 2010

Vi er altså effektive her i huset!


I går eftermiddags så vores køkken således ud som billedet viser. Vi havde tømt det for indhold, men alle elmenterne stod endnu. Indholdet af vores køkken står på vores 1. sal og venter på at vi bliver færdige.

Køkkenet skal være bare en smule mindre - kogepladens placering er træls. Når vi har gæster, står jeg alene, fordi det er så langt væk, når den del af køkkenet er så smalt.

Nu ser der således ud! Her roder, og jeg skal virkeligt tage mig sammen for IKKE at gøre noget ved det. Men logisk nok er det nyttestløst at gøre rent nu, for i morgen skal vi igang igen, der skal slibes og spartles - altså omvendt - og det er både i køkken og i stuen, som virker kæmpestor!

Det er faktisk ret så fantastisk!

søndag den 15. august 2010

Ude godt men hjemme ER nu bare bedst.

Sådan tænker jeg altid, når vi har været afsted i en weekend, og det er det samme i dag, hvor vi overnattede hos min mutti, efter en 40 års fødselsdag vi var til i går. Jeg vågnede meget tidligt, og blev derfor færdig med Jomfruens elsker. Spændende bog! Meget! Jeg har en lille forkærlighed for Elisabeth og Tutor-tidens England. Men det ærgelige er så, at jeg nu ingen bog har at komme igang med i aften!

Vi fik hentet Viktoria, som var træt efter et døgn sammen med farmor og farfar, og nu ligger og ser tegnefilm på sofaen ved siden af mig. Mine planer er at lave madplanen for den kommende uge, som uanset vejret skal stå på grillmad, da vi river køkkenet ned, for at rive en væg ned, og bygge det hele op igen, bare med en meter mindre køkken. Ja planer er her nok af.

Indtil videre, står der grillet gris, salat og arabisk brød på planen. Det er helstegt gris fra vores fødselsdagsfest, som er frosset ned. Jeg tør det op, og flår det med fingerne, så det er i tynde strimler - derefter blandes det med krydderier, hvidløg og alm. løg. Lidt sirup, soya og lidt olie og steges sprødt. det smager så godt!

Vi skal også have bøffer, og hvis kødlisten holder, er der kyllingelår i fryseren også. Så tre dage er afsat. En dag får svigermor lov at stå for maden, og så må vi se hvad jeg ellers finder på.

Men nu står der afslapning på programmet, det først, måske lidt søvn, og så fjerner vi alt fra køkkenet. senere!

lørdag den 14. august 2010

I've joined the dark side

mmmmahahahaha

Eller, det er Raverly vi taler om, så det er blot en side med strikkerier og snak om strikkeopskrifter og strik og hækling og jamen altså! Så fint!

Jeg ELSKER at strikke, sådan virkeligt. det er hyggeligt, som regel afslappende (dog ikke når man skal rive et halvt projekt op, fordi man har glemt noget, så er det iiiiihhh) og noget man kan sidde med, mens fjernsynet kører med en film eller en serie, eller nyheder eller - ja. man kan altid strikke!

Jeg er lige nu igang med en vest til Viktoria, den bliver rød og lyserød, og god over en bluse til vinter. Bagefter skal jeg igang med veste til mig selv, en i rød og et par som nok bliver grå eller sorte, eller røde, eller lilla. Uh den ene skal være lilla! Jeg elsker lilla og rød, især sammen! og sammen med sort og hvid og grå.

Mine opskrifter finder jeg oftest på http://www.drops.dk/ og køber så garnet ved siden af, med mindre det er et større projekt, hvor jeg synes jeg gerne vil have opskriften liggende. Det gælder blandt andet for en kjole jeg har lavet.

Der skal forresten nok komme billeder af det hele!

fredag den 13. august 2010

Jeg skal GIFTES!!

Ja ja, en ny nyhed er det jo ikke, eftersom brylluppet skal stå allerede 28. august, og planlægningen har været igang siden jaaa 16. november 2009 tror jeg det var. Nu er der jo så kun 14 dage til! Tiden går altså stærkt!

Alt er planlagt og tilrettelagt. Vi bliver 51 gæster, 53 med os selv. Vi skal vies i den smukke landsbykirke i Fraugde kirke, som kan ses her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Fraugde_Kirke_fra_syd.jpg

Festen skal holdes på Sortebro Kro, som laver helt fantastisk mad og har smukke smukke omgivelser. det ligger ved den Fynske Landsby i Odense, som er en samling af bevaringsværdige huse og gårde fra fyn!

Kagen skal vi have fra http://www.kageriget.dk/ og hun laver fantastiske kager! Det meger jeg virkeligt, og jeg kan faktisk ikke lide kager!

Kjolen er hentet, og noget så smuk, selvom der mangler en lille ting til den, jeg håber butikken finder den! mandens tøj er klaret, jeg har ikke set det, så det bliver en skøn overraskelse på dagen! Viktoria, vores datters tøj skulle også være i orden. Ja jeg ved det ikke, for det står svigermor for - og jep - det tør jeg godt!

Velkommen til Bundgaard Bæk

Hej

Jeg er Mette, og ny blogger. Jeg vil starte med en kort præsentation, så ar vi sat mig på plads!

Jeg er 30, født i Odense, og bosiddende i Odense V. Jeg er uddannet historiker, og skal snart giftes, ja ja jeg skal. Vi, manden og jeg har en datter på 4 og en hund på 2. Vi bor i et gammelt hus vi løbende laver om. Siden vi har købt det, er alt fra ydervægge til badeværelse ombygget.

Næste projekt er at flytte en enkelt væg en enkelt meter - og dermed skal vi flytte køkkenet en meter. Eller altså vi er nu så meget sagt, jeg skal lede og fordele og manden, han skal arbejde!

Mine interesser, som vil fylde denne blog er strik, madlavning, min familie, lidt musik og min hverdag - jeg er arbejdssøgende, så mange frustrationer vil nok blive luftet her.

Men altså hej.